Tandproteser

Tandproteser

Hvad er en tandprotese?

Ordet protese stammer fra det græske ord Prosthesis, der betyder 'en tilføjelse'. Når man taler om tandproteser, tænker man som regel på en aftagelig erstatning for en eller flere tænder.

Fordele ved tandproteser i udlandet:

Tandproteser er langt billigere i Polen end i Danmark, da tandteknikerens løn er væsentligt lavere end i Danmark. Kvaliteten er den samme. Tandproteser er også billige at lave i forhold til alternativer som tandimplantater, tandkroner og tandbroer.

Hvilke typer tandproteser findes der?

Delproteser

En protese, som erstatter nogle tænder, kalder man en delprotese. Hvis den er fremstillet på basis af et metalskelet, der sidder fast på de resterende tænder ved hjælp af bøjler, kaldes den for en unitor protese, eller skelet protese. 

Helprotese

En protese, som erstatter alle tænder i en kæbe, kaldes en helprotese. Har man helprotese i både over og underkæbe, kalder man det et helsæt. Helproteser fremstilles, så de ligner naturlige tænder og dit gamle tandsæt og tandstilling. Helprotese er en mulighed, hvis du ikke har egne tænder tilbage, og ikke ønsker tandimplantater på tandklinikken i Szczecin.

Klikprotese - Tandimplantatprotese - Tryklåsprotese

Personer der har mistet alle tænder kan få indsat tandimplantater (kunstige tandrødder). Når knoglen har vokset sig fast omkring tandimplantaterne efter ca.3 mdr., kan implantaterne bruges til fastgørelse af en hel eller delprotese, hvor en implantatprotese "klikkes" på tandimplantaterne i kæbe. På denne måde fastgøres protesen så det føles som egne tænder. Protesen tages ud når den skal renses. Klikprotesen er god til personer, der har besvær med at fastholde en almindelig protese eller som ikke kan vænne sig til tanken om, at tænderne ikke sidder helt fast.

Smileproteser

En smileprotese er en protese der erstatter en eller flere manglende tænder. Bruges mest som en midlertidig kosmetisk løsning i forbindelse med tandimplantater i udlandet. Erfaringer med tandlæger i polen? læs mere her

Tandproteser, delproteser, Gebis på en polsk tandklinik, med Gratis dansk tolk. Tandbehandling i udlandet. Billige proteser hos tandlægen i Szczecin Polen. Minibus fra din hjemmeadresse. Gratis dansk tolk.

Hvordan laves tandproteser?

Hel og delproteser laves på nogenlunde samme måde.

Proteser fremstilles hos tandteknikere og tandlæger i udlandet. Når gummen er helet efter tandudtrækning, tages der først et aftryk af begge kæber, og ud fra dette laves gipsmodeller.

Gipsmodellerne indsættes derefter i en artikulator som er en kunstig kæbe med kæbeled, hvori det naturlige bid og tyggebevægelser kan efterlignes.

Derefter laves de kunstige tænder i voks, og vokstænderne prøves i munden inden den laves helt færdig. Hvis de ikke passer, er det relativt nemt at lave biddet om på dette tidspunkt. Når man er sikker på at de passer, laves de endelige tandproteser færdigt på tandklinikken i Szczecin.

På bare 1 enkelt besøg hos tandklinikken i Polen kan du få lavet en helprotese. I løbet af nogle få dage får du taget forskellige aftryk, og protesen bliver lavet hos tandteknikeren, så din tandprotese passer helt perfekt lige til dig. Farve vælger du selv. Man vil typisk vælge en naturlig farve på tænderne der passer til din alder.

Det tager 5 arbejdsdage at få lavet en ny tandprotese!

Undersøgelse, aftryk og opmåling til tandprotese i udlandet

Først får du som tandturist lavet et panorama røntgenbillede, og bagefter kommer du til en grundig forundersøgelse som er gratis.

Tandlægen i Polen laver så en behandlingsplan til dig som fortæller præcist hvad der skal laves og prisen.
Vi er med dig hele vejen her, så du som tandturist føler dig tryk og sikker på at du forstår det hele, inden du siger ja til noget.

Så vil tandlægen tage et aftryk af gummerne og eventuelle tænder og måle forskellige afstande i munden for at få den bedste pasform. Herefter er det tandteknikeren, der laver selve tandprotesen.

Almindelige tandproteser tager kun nogle få dage at få lavet, og kan derfor laves på kun en’ tandlægerejse til Polen.

Gummer er levende væv og du kan forvente at de vil forandre sig gennem hele dit liv, også i forbindelse med vægttab og længere tids sygdom kan der også opstå svind i gummen og kæbeknogle. Når gummen eller kæbeknoglen svinder, bliver den lavere og mindre, og pasformen vil dermed blive dårlig. Derved kan der opstå problemer ved både tygning og tale. Hvis tandprotesen ikke har nedslidte protesetænder, og stadig opfylder de kosmetiske krav du har, hjælper det at få lavet en rebasering af den gamle tandprotese. Vores tandklinik i Polen laver denne behandling fra dag til dag. Pris for dette er omkring 1000kr, igen ca det halve af de danske priser.

En nedslidt tandprotese vil ofte have et lavt bid som giver et træt og trist udseende. Dette skyldes nedslidte tandprotesetænder og svind i gummen eller kæbeknoglen.

Ofte kan problemerne løses med en justering af tandprotesen.

VIGTIGT!

Hvis udtrækning af tænder og aftryk til protesen laves på samme uge, så skal protesen justeres/tilpasses noget tid efter hjemkomst, når gummerne er helet og hævelsen væk!

Er du medlem, eller kan blive det, hos forsikring danmark kan du modtage ca. 40% i Tilskud!

Tandklinikken i udlandet laver mange aftryk til tandproteser årligt, og har stor rutine i denne tandbehandling. Vælger du f.eks at få lavet f.eks. billige tandimplantater i udlandet så vil du typisk spare mindst 50%. Ring i dag om din lavpris tandbehandling i udlandet.

Den offentlige Sygesikring giver ingen tilskud til tandproteser, men er du medlem af privat forsikringen ’danmark’ kan du få helt op til 2500 DKK i tilskud.