Om byen Szczecin

Byen Szczecin eller Stettin som mange danskere kender den, er en gammel polsk - tysk havneby i den nordvestlige del af Polen ikke langt fra Berlin, med ca. 425.000 indbyggere.

Byen ligger langs bredden af Oderfloden med sine broer, mange kraner og skibsværfter. Havnen og skibsværftet, der er det fjerdestørste i Europa, giver Szczecin en særlig dejlig maritim karakter.

Byen har en blandet historie, og har været i svenske, tyske og nu polske hænder. Ja selv vikingerne har været bosat i området.

80% af byen blev ødelagt af bomber under 2. verdenskrig da området var tysk og byen hed Stettin. Derfor kan man se en blanding af gamle tyske huse, bygninger fra tiden da Polen var under russisk kontrol, og moderne bygninger. En interessant blanding af arkitektur, der i sig selv er en invitation til at udforske byen når du er afsted på din tandlægerejse i Polen.

Kan du lide at gå lange ture? Szczecin har mange parker og grønne områder perfekt til formålet. Et område der ligner en park men ikke er det, er den centrale kirkegård der samtidig er en af de største gravpladser i Europa og fylder mere end 150 hektar.

I dag er Szczecin ikke kun hovedstaden i regionen Vestpommern, men også den største by i Euroregion Pommern. Den er centrum for uddannelse, kultur, handel og industri, og har også gennem mange år været en turistmagnet p.g.a. gode muligheder for at shoppe til lave priser i de mange shopping centre og markeder, og ikke mindst mulighed for billig tandbehandling i Polen hvor mange får lavet tandimplantater og tandkroner til væsentlig lavere priser, end hos en en dansk tandlægeklinik.

I Szczecin uddannes også mange tandlæger, og der kommer bl.a. tandlæger helt fra Island på tandlæge kurser her på byens tandlægehøjskolen. Byen har ca.800 tandklinikker, men det er kun få af tandlægeklinikkerne der ved hvordan de skal skrive en korrekt tandlægeregning på engelsk, så du får alle tilskud du er berettiget til når du kommer hjem til Danmark efter EU reglerne. Dette er også noget TandRabatten sørger for.

Ønsker du at vide mere om Polen og hvad der rører sig lige nu, så klik HER